środa, 22 stycznia 2014
Zapiekanki z tuńczykiem i serem chedar. .
W czasie kiedy za oknem zimno i byle jak , prawie wcale nie jadam zwykłych kanapek ,
uważam , że każdą prawie kanapkę można przygotować w wersji na ciepło ,
zapiec ją , lub skomponować na ciepłym toście.
Ta wersja zapiekanej kanapki jest moją faworytką , każdy kto choć trochę mnie zna wie , że mam bzika na punkcie tuńczyka :):)
w zasadzie mogłabym jeść go codziennie , i wcale ale to wcale nie interesuje mnie sąd , że tuńczyk nie jest najzdrowszą rybą !
kocham go i tyle !
zapiekanki robimy następująco , dowolne pieczywo , najlepiej z dnia poprzedniego przekrajamy , smarujemy ketchupem , wykładamy na wierzch odsączonego z zalewy tuńczyka w puszcze , przykrywamy plastrami ulubionego sera ,
u mnie cheddar lub mozarella bo idealnie nadają się do rozpuszczania , i zapiekamy w piekarniku aż do rumianego wierzchu kanapki ok 10 min . SMACZNEGO
a Wy macie jakieś swoje ulubiona kanapki na ciepło?
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ja też często robię różnego rodzaju tosty i zapiekanki, ale tak nie jadłam, muszę wypróbować :)
OdpowiedzUsuń