wtorek, 10 maja 2011

Fasola okraszona cebulką :)

Połączenie idealne , kto nie próbował może być lekko zdziwiony kompozycją smaków ,ale wierzcie mi spróbujcie, Fasola Jaś, najlepiej ta  największa okraszona podduszoną cebulką , bosko się to komponuje , może być dodatkiem do obiadu, lub samodzielnym daniem .

U Nas w domu króluje w zestawie z ziemniakami , kotletem mielonym , i kefirem .

Choć tak naprawdę u Nas w domu taka fasolka okraszona jest jadana jako jedno z 12 dań Wigilijnych, jednak jakiś czas temu doszliśmy z mężem do wniosku , że jadanie tego cuda tylko raz w roku to grzech ;)

cały przepis polega na tym żeby na noc namoczyć fasolę Jaś , ugotować do miękkości w osolonej wodzie z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego , podawać polane zrumienioną cebulą na maśle.  SMACZNEGO

1 komentarz:

  1. Dokładnie to samo pomyślałam: takie wspaniałe danie nie powinno spożywać się tylko raz w roku! Czasem podaję z bułką tartą i z masełkiem:)

    OdpowiedzUsuń