poniedziałek, 16 maja 2011

Filet z kurczaka z boczkiem i suszonymi pomidorami:)

fajna odmiana zwykłej piersi z kurczaka ,

boczek nadaje jej "konkretnego"smaku a suszone pomidory są zapowiedzią lata

poza tym wygląda obłędnia więć będzie idealne na obiad czy kolację dla proszonych gośći...

fileta z kurczaka naciąć wzdłuż uważająć zeby nie rozciąć na 2 części , robimy coś a'la otwarta książka z fileta , kładziemy na środku plaster boczku i kilka pomidorów suszonych wcześniej sparzonych wd.przepisu na opakowaniu, całość składamy zamykamy wykałaczką, wierzch opruszamy solą , pieprzem , i przyprawą do kurczaka , kładziemy na rozgrzaną patelniĘ grilową , obsmażąmy na złoto , po czym wkładamy do piekarnika żeby środek dobrze się dopiekł na ok 20 min , 180 stopni , SMACZNEGO

4 komentarze:

  1. Suszone pomidory bardzo lubie - swietnie sie dogaduja z kurczakiem!

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja też, ale tylko te, jak się domyślam użyte w tym przepisie - po prostu suszone nie w zalewie. I koniecznie muszę wypróbować, bardzo dobrze brzmi :)

    OdpowiedzUsuń
  3. ja suszonych pomidorów kochana jeszcze ne jadłam...ale postanowiłam je sobie w tym roku sama ususzyć:) ...jak pogoda pozwoli:) a kurczak ....oj zjadłabym:) pozdrawiam Jola

    OdpowiedzUsuń
  4. Lina tak te są suszone , nie z zalewy
    Jola moje pomidory ,nie uwierzysz ale dostałam pod chionkę ....;)

    OdpowiedzUsuń