wtorek, 22 listopada 2011

małe mielone nadziane na patyk :)



MOje ostanie kulinarne danie to duże, pozytywne zaskoczenie ,niby nic specjalengo ,ale podane w formie szaszłyków daje fajny efekt

trochę mogłam urozmaicić je nakładająć na szaszłyki plasterki boczku , paprykę , pieczarki ,cebulę ,było by GENIALNE, ale to następenym razem ...

poza tym na plus tego dania jest fakt ,że możemy przygotowac je na grillu , patelni czy w piekarniku

do dania potrzebujemy:

50 dkg mielonego mięsa, u mnie łopatka zmielona ,1 cebula drubniutko posiekana , jedno jajko , łyżeczka sosu sojowego, sól , piperz , pół pęczka świeżego koperku, i kajzerka zamoczona w mleku a zastępnie mocno odcisnięta , z wszytskich składników , formujemy małe kotleciki wielkości orzecha włoskiego nakładamy je na patyczki od szaszłykow , wybieramy dla Nas najkorzytniejsza metodę smażenia , u mnie w piekarniku , na jakies 170 stopni , na 20-30 min .
polecam....
SMACZNEGO :)

2 komentarze:

  1. świetnie wyglądają...;) bardzo mi sie podoba propozycja podania;) pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne urozmaicenie w kuchni:)

    OdpowiedzUsuń