poniedziałek, 26 grudnia 2011

Rolada z ciasta francuskiego z serem i pieczarkami:)


W tym roku na naszym wigilijnym stole jako dodatek do barszczu pojawiła się taka właśnie rolada.
Bardzo mnie to ucieszyło bo jak wiecie ciasto francuskie uwialbiam a podawanych zazwyczaj uszek do barszczu szczerze nienawidze !!

Bardzo szybka w przygotowanu i rewelacyjna w smaku, będzie częściej gościć na naszym stole niż tylko z okazji świąt.

Płat ciasta francuskiego rozwijamy smarujemy serkiem topionym , na to wykładamy plastry sera żółtego a na ser przesmażone pieczarki ,zwijamy całość w kształt rolady( możemy wierzch posmarować rozpuszczonym masłem ) i wstawiamy do piekarnika na ok 20-30min, w temp 180 stopni , należy sprawdzać czy rolada zrobiła się już złota.

5 komentarzy:

  1. Dobrze, że natknęłam się na ten przepis. Planowałam w święta uskutecznić wellingtona, ale grypsko mnie zmogło.
    W efekcie mam w lodówce niewykorzystanie ciasto francuskie.. Z chęcią spożytkuję je na Twoją roladę!

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajny przepis, podobnie przygotowałam ślimaczki z serem i szynką! Smakowite danie:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Bardzo fajny pomysł, lubię wszelakie manewry z francuskim.

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziewczyny bardzo dziękuję !!

    Naprawde polecam taka roladkę !

    Nemi z szyneczka pewnie jeszcze lepsza by była ale ta za postną "robiła" :)

    pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. fajny pomysł na dodatek do barszczu Izuś:)pozdrawiam JOla

    OdpowiedzUsuń