wtorek, 14 lutego 2012
Rolady wieprzowe faszerowane boczkiem i orzechami :)
OJ NARESZCZIE !!
udało mi się na chwilę oderwać od tych past do chleba :)
i przede wszystkim , znalazłam czas ,żeby coś na blogu napisać !
a nie będzie to byle co ....
pysze roladki wieprzowe,łatwe do zrobienia ,Wasi domownicy je pokochają a mają jeszcze jedną fają cechę, jeśli nie zjemy ich na obiad , możemy śmiało pokroić w cienkie plasterki na kanapki.
u mnie na stałe wchodzi w menu !!
ps.przyznam się ,że nie wiedziałam,że mięso i orzechy to takie doskonałe połączenie :):):)
potrzebujemy:
4 sznycle wieprzpowe , ewentualnie dość duże kotlety , żeby można rozbić jak naj cieniej,rozbite mięso opruszamy solą, pieprzem , smarujemy musztardą , w tym czasie , pokrojoną cebulkę podsmażamy na patelni dodająć o niej chudy boczek ( ok 25 dk),na suchej patelni przesmażamy posiekane orzechy włoskie bez tłuszczu , wszyskie składniki łączymy , na mięso nakładamy farsz , zwijamy rolady , możemy sobie pomóc pospinać wykałaczkami,
obsmażamy na gorącym tłuszczu na złoty kolor z każdej strony następnie
wstawiamy do piekarnika na 180 stopni,zakrywamy folią aluminiową, pieczemy ok 45 min w 180 stopniach , nastepnie odkrywamy mieso i pozwalamy mu się zrumienić , POLECAM!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
hm o dodatku oorzechów do mięsa nie pomyśląłam ....ale te roladki wygladają tak smakowicie, ze przy następnych roladach się skuszę:) pozdrawiam JOla
OdpowiedzUsuńuważam, że by mi smakowało.
OdpowiedzUsuńchociaż mięsa z orzechami nie jadłam. ciekawie
się zapowiada. a wygląda wspaniale! naprawdę, apetyczne mięsiwo.