piątek, 13 lipca 2012

Gulasz wieprzowy, test Winiary .



Dzisiaj będzie  kolejny test  dla Winiar......

wyjdą z niego obronna ręką ?....

 zobaczymy ..:)

Na dzisiejsze danie zrobiłam soczysty gulasz w woreczku dołączony do paczki z produktem "Pomysł na"

Nie będę opisywać co i jak trzeba robić ,bo zakładam ,że każdy tu zaglądający umie czytać  ze zrozumieniem i postąpi jak na opakowaniu nakazano.:)

mięso albo kupujemy już pokrojone , albo sami bawimy się w krojenie ,do woreczka wsadzamy mięsiwo zalecaną  ilość cebuli i zalewamy ketchupem i zasypujemy proszkiem który też oczywiście jest dołączony ,

 ja sama  od siebie dolałam szklankę wody , żeby sos był wilgotny i mięso nie wyschło , zawiązujemy woreczek i pieczemy .


Mam jedna uwagę, czas pieczena podany na opakowaniu , nie ma się nijak do rzeczywistego czasu pieczenia , trzeba koniecznie doliczyć 30-50 min w zależności od piekarnika , do tego co sugeruje producent.

 I to w zasadzie jedyna moja uwaga , mięsko jest  upieczone , miękkie , soczyste,  z nutą pomidorową , godne polecenia !!


Ps ,proponowałabym dać ze 30-40 dkg mięska więcęj  bo ta porcyjka która wychodzi , jest uboga i nie wiem czy 4-6 osoby pojedzą ( jak to jest napisane na opakowaniu), jest to ewidentnie porcja na 3 osoby.

Podsumowująć , POLECAM!!!

1 komentarz:

  1. U mnie dzisiaj na obiad gulasz, wprawdzie robiony tradycyjnym sposobem,a le nawet bardzo smaczny wyszedł:) tak chłopcy mówili:) ... co do tych woreczkowych fixów to nie używałam, ale piszesz, ze smacznie wyszło wiec chyba są ok:) wielki buziak Jola

    OdpowiedzUsuń