środa, 5 grudnia 2012

DOBRA RADA !!



Witam , Wszystkich tu zaglądających :)

 niestety nadal  brak dostępu do mojego aparatu , nadal w naprawie!!!! wrrr , ciekawe ile jeszcze to potrwa ...

 nie tracąc czasu dodam wpis w dziale ciut przeze mnie zaniedbanym a mianowicie  w "dobrych radach "



Szybkie i łatwe usuwanie skóry z kurczaka :

chcesz łatwo zdjąć skórę z kawałka drobiu albo nawet z całego ptaka ?
Włóż go  1,5- 2  godziny wcześniej do zamrażarki, żeby częściowo zamarzł ,
Potem usuniesz skórę bez żadnego problemu. :)


 i jeszcze jedna rada :

Przyspiesz  rozmrażanie za pomocą soli :

Rozmrażaj mięso szybko i bezpiecznie,mocząc je  przez kilka godzin w zimnej wodzie z solą.
Zmieszaj 1/2  szklanki grubej soli z 2 litrami wody., zanurz w tym roztworze mięso i wstaw do lodówki,
Kiedy rozmarznie,  wylej  słona wodę i bierz się za gotowanie


POZDRAWIAM

1 komentarz: