środa, 5 grudnia 2012
DOBRA RADA !!
Witam , Wszystkich tu zaglądających :)
niestety nadal brak dostępu do mojego aparatu , nadal w naprawie!!!! wrrr , ciekawe ile jeszcze to potrwa ...
nie tracąc czasu dodam wpis w dziale ciut przeze mnie zaniedbanym a mianowicie w "dobrych radach "
Szybkie i łatwe usuwanie skóry z kurczaka :
chcesz łatwo zdjąć skórę z kawałka drobiu albo nawet z całego ptaka ?
Włóż go 1,5- 2 godziny wcześniej do zamrażarki, żeby częściowo zamarzł ,
Potem usuniesz skórę bez żadnego problemu. :)
i jeszcze jedna rada :
Przyspiesz rozmrażanie za pomocą soli :
Rozmrażaj mięso szybko i bezpiecznie,mocząc je przez kilka godzin w zimnej wodzie z solą.
Zmieszaj 1/2 szklanki grubej soli z 2 litrami wody., zanurz w tym roztworze mięso i wstaw do lodówki,
Kiedy rozmarznie, wylej słona wodę i bierz się za gotowanie
POZDRAWIAM
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O, świetnie, wyprobuję na pewno ;)
OdpowiedzUsuń