środa, 17 lipca 2013
Sos serowy
Bajeczny sos serowy zrobiony z serka typu camembert ,
idealnie połączył się z kurczakiem ,
będzie świetnie pasować do innych mięs i warzyw.
No i jego najważniejsza cecha, jest prościuteńki do zrobienia .
Na patelnie wlewamy 4 łyżki mleka , dosypujemy szczyptę ziół prowansalskich ,i wkrajamy do niego ser camembert , lub turek lub tego typu , powoli mieszamy aż do rozpuszczenia sera .
Jeśli zależy nam na aksamitnej konsystencji sosu to musimy pamiętać o tym aby z sera odkroić tą jego charakterystyczną skórkę , ponieważ ona się nie rozpuści ,żeby ułatwić sobie to zadanie należy ser włożyć na kilkanaście min do zamrażarki i kiedy lekko stwardniej skórkę odkroimy z łatwością .
Polecam sos jest wyborny!!!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz