poniedziałek, 27 stycznia 2014
Fasola z cebulką , zamiast ziemniaków .
Uwielbiam fasolę , pod każdą postacią , jej delikatny ,słodkawy smak po prostu jest wyborny.
A tak podana fasolkę do mięsa lub jako samodzielne danie po prostu kocham , w połączeniu z delikatnie zeszkloną cebulka smakuje wyśmienicie ,
Można fasolkę podać tak jak na zdjęciu lub zmiksować na puree i podać do obiadu jako alternatywa ziemniaków , zobaczycie będziecie zaskoczeni tym smakiem.
Fasolkę Jaś , najlepiej jak największy, ok 30 dkg ,zalewamy zimną woda na noc , a następnie gotujemy do miękkości w wodzie z solą , liściem laurowym i zielem angielskim ,
Miękką odcedzamy.
W między czasie na patelni na niewielkiej ilości margaryny delikatnie rumienimy cebulkę pokrojona na drobna kostkę
Fasolę wykładamy na talerz polewamy cebulką i już , GOTOWE !!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz