poniedziałek, 27 stycznia 2014

Fasola z cebulką , zamiast ziemniaków .




Uwielbiam fasolę , pod każdą  postacią , jej delikatny ,słodkawy smak po prostu jest wyborny.
A tak podana fasolkę  do mięsa lub jako samodzielne danie po prostu kocham , w połączeniu z delikatnie zeszkloną cebulka smakuje wyśmienicie ,


Można fasolkę  podać tak jak na zdjęciu lub zmiksować na puree i podać do obiadu jako alternatywa ziemniaków , zobaczycie będziecie zaskoczeni tym smakiem.



Fasolkę Jaś , najlepiej jak największy, ok 30 dkg ,zalewamy zimną woda na noc , a następnie gotujemy do miękkości w wodzie z solą , liściem laurowym i zielem angielskim ,
Miękką odcedzamy.
W między czasie na patelni na niewielkiej ilości margaryny delikatnie rumienimy cebulkę pokrojona na drobna kostkę


Fasolę wykładamy na talerz polewamy cebulką i już , GOTOWE !!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz