środa, 22 stycznia 2014

Zapiekanki z tuńczykiem i serem chedar. .

 

W czasie kiedy za oknem zimno i byle jak , prawie wcale nie jadam zwykłych kanapek ,
uważam , że każdą  prawie kanapkę  można przygotować w wersji na ciepło  ,
zapiec ją , lub skomponować na ciepłym toście.


Ta wersja zapiekanej kanapki   jest moją faworytką , każdy kto choć trochę mnie zna  wie , że mam bzika na punkcie tuńczyka :):)
w zasadzie mogłabym jeść go codziennie , i wcale ale to wcale nie interesuje mnie sąd , że tuńczyk nie  jest najzdrowszą rybą  !
 kocham go i tyle !


zapiekanki robimy następująco , dowolne pieczywo , najlepiej z dnia poprzedniego  przekrajamy , smarujemy ketchupem , wykładamy na wierzch odsączonego z zalewy tuńczyka w puszcze , przykrywamy plastrami ulubionego  sera ,
 u mnie cheddar lub mozarella  bo idealnie nadają  się do rozpuszczania , i zapiekamy w piekarniku aż  do rumianego wierzchu kanapki ok 10 min . SMACZNEGO

a Wy macie jakieś  swoje ulubiona kanapki na  ciepło?

2 komentarze:

  1. Ja też często robię różnego rodzaju tosty i zapiekanki, ale tak nie jadłam, muszę wypróbować :)

    OdpowiedzUsuń