poniedziałek, 2 czerwca 2014

Penne z pieczarkami.


Dziś propozycja na szybki i smaczny obiadek z makaronem i pieczarkami.


opakowanie makaronu rurki
500 g pieczarek
250 ml śmietanki 30%
150 g startego żółtego sera + garść do posypania
sól, pieprz
szczypior
2 ząbki czosnku

 Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W tym czasie na patelni  rozpuszczamy masło i wsypujemy pokrojone w plastry pieczarki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy, posypujemy solą i pieprzem. Mieszamy i wlewamy śmietankę. Podgrzewamy i dodajemy starty ser. Podgrzewamy do momentu rozpuszczenia sera. Przyprawiamy do smaku sola i pieprzem, zdejmujemy z ognia.
Odcedzony makaron wsypujemy na patelnię z sosem. Mieszamy, wykładamy na talerze i posypujemy szczypiorkiem i serem żółtym.

2 komentarze:

  1. dania z makaronem są szybkie i smaczne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Oj tak szybkie i smaczne robiłam ostatnio taki ale więcej mi smakuje sos z kilku sos z 4 serów .Z pieczarkami robiłam ze serami a ostatnio kombinowałam parka kiełbasy w kosteczkę .3 serki topione .paczka 4 serów koper szczypior paczka makronu i 3 wciągnęła mój najwięcej ,Pozdrawiam Ciebie Izabello w deszczowy poranek :)

    OdpowiedzUsuń