środa, 6 sierpnia 2014

Makaron z fetą, pesto i brokułem.



Świetny pomysł na szybki obiad lub kolacje , 4 składniki i rewelacyjne danie ,
można też podawać  na zimno jako sałatkę :)


250 g makaronu rurki, użyłam Czaniecki
1 brokuł
3 łyżki pesto
200 g sera  fety

Makaron ugotować al'dente i przelać wodą, ja użyłam makaronu rurki ale może być każdy inny. Brokuła podzielić na różyczki i również ugotować al'dente, osączyć i wystudzić. Ser pokroić w kostkę. Następnie ugotowany makaron wymieszać z pesto.
 Do makaronu wymieszanego z pesto dodać pokrojony ser i różyczki ugotowanego brokuła. Wszystko dokładnie wymieszać i podawać. SMACZNEGO !

1 komentarz:

  1. Połączenie sera feta i brokuła jest świetne w sałatkach, na ciepło na obiad też się sprawdzi.

    OdpowiedzUsuń