niedziela, 4 stycznia 2015

Gofry z patelni.



Idealne rozwiązanie dla osób które kochają gofry a nie maja gofrownicy ,
ja gofrownicę  posiadam , ale czasem dla odmiany robię  właśnie te gofry, są super .
W przepisie nie ma cukru bo są to gofry na które warto nałożyć coś słodkiego , ale dla łasuchów proponuje dodać kilka łyżek cukru:)


150ml mleka
1 jajko
szczypta soli
150gram mąki
50gram rozpuszczonego i ostudzonego masła
1,5łyżeczki proszku do pieczenia

Jajko roztrzepujemy z mlekiem. Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i szczyptę soli. Po uzyskaniu gładkiej, dość gęstej masy dolewamy rozpuszczone masło. Całość odstawiamy na 10-20 min.
Smażymy w dowolnym kształcie na suchej patelni grillowej po około 2-3 min z każdej strony. Podajemy z ulubionymi dodatkami.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz