sobota, 17 stycznia 2015

Kiełbaski w szlafroczku


Kiełbaski w szlafroku do udoskonalona wersja hot-dogów. Zamiast parówki mają kiełbaskę, a zamiast bułki – ciasto francuskie.
Aby były pyszne, musisz zadbać o odpowiednią jakość wędliny. Dobre do tego będą frankfurterk


6 cienkich kiełbasek np. frankfurterek
opakowanie gotowego ciasta francuskiego
8 plastrów żółtego sera
200 g pieczarek
1/2 cebuli
jeden ząbek czosnku
 
Cebulę i pieczarki i czosnek pokrój w drobną kostkę i podsmaż na maśle przez 2-3 minuty.
Na cieście francuskim ułóż plastry żółtego sera.Podsmażoną cebulę, pieczarki i czosnek wyłóż na ciasto z serem. Na wierzch połóż kiełbaskę. Zwiń zgrabne ruloniki.
Ruloniki możesz przyciąć na odpowiadającą Ci długość.
Wstaw ruloniki do piekarnika nagrzanego do 200°c na  15 minut, chyba że producent ciasta wskazuje inny czas i temperaturę pieczenia.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz