środa, 1 kwietnia 2015

Pieczeń rzymska z papryką.


Dawno nie robiona , zapomniana pieczeń rzymska , idealna na ciepło jak i na zimno do kanapek u nas z kilograma mięsa znikła w 3 dni , z dodatkiem papryki jest rewelacyjna i robi się ja w 5 min , nie licząc czasu pieczenia oczywiście.


1 kg mięsa mielonego wołowo-wieprzowego
2 cebule
2 jajka
5 łyżek kaszy manny
papryka zółta , sól , pieprz , zioła do smaku ,papryka wędzona
przyprawa gyros

wszystkie składniki połączyć , oczywiście cebulę posiekać na drobną kostkę , paprykę tez,  dodać jajka ,opakowanie  przyprawy gyros , wymieszać na jednolita masę , doprawić sola , pieprzem , ulubionymi ziołami , u mnie oregano i zioła prowansalskie ,papryka wędzoną (można pominąć) ostrożnie z sola bo przyprawa gryos jest już słona, przełożyć  do keksówki , piec w 170 stopniach ok 1h .SMACZNEGO

1 komentarz:

  1. Czuję, że i u mnie znikłaby w ekspresowym tempie:)

    OdpowiedzUsuń