piątek, 19 czerwca 2015

Pieczone pierogi

 
 
 Kochani dziś chciałabym Wam pokazać  przepis na rewelacyjne ciasto na pierogi pieczone , są delikatne , chrupkie i odmienne   za każdym razem jak damy inny farsz ,
ja zrobiłam farsz z pozostałości sosu bolońskiego mocno zredukowanego , ale tylko Wasza wyobraźnia Was ogranicza:)

Ciasto:

500g twarogu półtłustego
250g margaryny
3 i 3/4 szklanki mąki 
2 łyżeczki soli

twaróg rozgniatamy widelcem na drobne  kawałeczki ,dodajemy margarynę w temp pokojowej , mąkę i sól , zagniatamy na jednolita masę , rozwałkowujemy na ok 1 cm ciasto , wycinamy kółka szklanką, nakładamy farsz , sklejamy , smarujemy rozkłóconym jajkiem i pieczemy do złotego koloru w 180 C SMACZNEGO

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz