sobota, 12 września 2015

Zupa szpinakowa



Uwielbiam szpinak , dlatego od razu wiedziałam ,że taka zupka będzie przepyszna , i nic a nic się nie pomyliłam , jeśli lubicie szpinak będziecie zachwyceni, Ja zrobiłam tym razem z ryżem , następnym razem spróbuje z  ziemniakami  bo wydaje mi się , że też sprawdzą się doskonale.

450 g mrożonego szpinaku
2 niewielkie marchewki
1 cebula
4 ząbki czosnku
1,5 l bulionu
100 g ryżu
1 łyżka masła
Śmietana
Sól

Drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnkiem podsmażyłam na maśle. Do garnka wrzuciłam mrożony szpinak, pokrojone w kosteczkę marchewki, cebulę i czosnek. Zalałam bulionem, dosoliłam i gotowałam ok. 12 min.  Na koniec dodałam 2 łyżki śmietany. Podałam z osobno ugotowanym ryżem.

Dla osób lubiących szpinak - pyszota!

1 komentarz: