sobota, 16 kwietnia 2016

Pasta do chleba ze słonecznika i papryki.



Taka pasta to dla mnie nowość ,ale mega dobra nowość która na zawsze wchodzi do mojego menu :)
Świetne jest to ,że w zasadzie w zależności jakie dodatki  dodamy do słonecznika za każdym razem będziemy mieć ciut inna w smaku pastę.


1 szklanka słonecznika łuskanego
ząbek czosnku
1/2 papryki konserwowej ( zamiast papryki możemy dodać pieczarki , kapary , oliwki , kto co lubi )
sól, pieprz


słonecznik zalewamy wodą na noc , rano odcedzamy przekładamy do blendera  , dodajemy ząbek  czosnku , pokrojoną  w kostkę  paprykę ,sól i pieprz , miksujemy do pożądanej  gładkości , ja rozdrobniłam tylko ciut aby były wyczuwalne kawałeczki słonecznika , jeśli pasta jest gęsta możemy dodać ciut oliwy
Podajemy ze świeżym pieczywem
REWELACJA !!

2 komentarze:

  1. Ife kupereka mankhwala zochizira mavuto osiyanasiyana thanzi, pogwiritsa ntchito mankhwala chaperekedwa ndi mbewu kuchiza matenda kwathunthu.

    Obat Epilepsi

    Obat Jantung Bocor Anak

    Obat Lipoma

    Obat Gerd

    OdpowiedzUsuń
  2. Czosnek nadaje charakteru :) A czy w swojej kuchni filtrujesz wodę? My ostatnio kupiliśmy filtr redox fitaqua, daje on nie tylko smaczną ale też zdrową wodę, pomagającą w profilaktyce nowotworowej.

    OdpowiedzUsuń