sobota, 16 kwietnia 2016

Pasta do chleba ze słonecznika i papryki.



Taka pasta to dla mnie nowość ,ale mega dobra nowość która na zawsze wchodzi do mojego menu :)
Świetne jest to ,że w zasadzie w zależności jakie dodatki  dodamy do słonecznika za każdym razem będziemy mieć ciut inna w smaku pastę.


1 szklanka słonecznika łuskanego
ząbek czosnku
1/2 papryki konserwowej ( zamiast papryki możemy dodać pieczarki , kapary , oliwki , kto co lubi )
sól, pieprz


słonecznik zalewamy wodą na noc , rano odcedzamy przekładamy do blendera  , dodajemy ząbek  czosnku , pokrojoną  w kostkę  paprykę ,sól i pieprz , miksujemy do pożądanej  gładkości , ja rozdrobniłam tylko ciut aby były wyczuwalne kawałeczki słonecznika , jeśli pasta jest gęsta możemy dodać ciut oliwy
Podajemy ze świeżym pieczywem
REWELACJA !!

2 komentarze:

  1. Czosnek nadaje charakteru :) A czy w swojej kuchni filtrujesz wodę? My ostatnio kupiliśmy filtr redox fitaqua, daje on nie tylko smaczną ale też zdrową wodę, pomagającą w profilaktyce nowotworowej.

    OdpowiedzUsuń