czwartek, 8 lipca 2010

Lekka zupa z młodej kapusty...

Kiedy na zewnątrz taki upał , nie chce się stać przy garnkach i gotować , co więcej nie chcę się nawet jeść.... lekka zupa jest idealnym wyjściem w takiej sytuacji.

Trudno o jakiś konkretny przepis czy proporcje bo generalnie wykorzystałam resztki z lodówki.

Ugotowałam wywar z kilku skrzydełek z dodatkiem liścia laurowego , ziela angielskiego ,soli , pieprzu... następnie dodałam pół kapusty młodej poszatkowanej , kilka ziemniaków , i 2 marchewki , kiedy wszystkie składniki były miękkie dodałam pół pęczka posiekanego koperku i doprawiłam do smaku octem żeby nadać zupce charakterku , GOTOWE!

5 komentarzy:

  1. takie zupy są najpyszniejsze. bez konkretnego przepisu, z tym co pod ręką.

    OdpowiedzUsuń
  2. Lekkie zupki na upalne pogody to najlepsze i najsmaczniejsze danie;)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie letnie zupy najpyszniej smakują podczas upałów :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Dziewczyny macie racje , lekkie zupki sa najlepsze:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Jest dokładnie taka jaką lubię:)Mmmm zupka z młodej kapusty - pycha!

    OdpowiedzUsuń