niedziela, 8 maja 2011

Ryba zapiekana z pieczarkami i serem

Świetna rybka, polecam !

filet z wybranej ryby( u mnie kostka z mintaja) rozmrozić , posolić , popieprzyć ,  skropić oliwą wstawić do  nagrzanego piekarnika na ok 15 min , 180stopni, w międzyczasie , pieczarki pokroić w plastry przesmażyć na maśle, rybkę wyjąć z piekarnika położyć na niej pieczarki przykryć plastrem sera i zapiekać jeszcze ok 10 min , do roztopienia sera...

6 komentarzy:

  1. Pieczarki plus ser to zawze niezłe połączenie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Pycha i jeszcze frytki do tego no mniam :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Proste i szybkie wykonanie pysznej rybki:-)

    OdpowiedzUsuń
  4. Właśnie jestem w trakcie robienia tego dania + frytki. Jestem ciekawy 😉

    OdpowiedzUsuń
  5. Świetnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Kiedy ja widzę danie gdzie jest ryba to jestem przekonany, że na pewno jest ono smaczne. Jestem także zdania, że świetnie sprawdzają się grzanki https://mowisalmon.pl/przepisy/grzanki-z-chleba-razowego-z-wedzonym-lososiem-mowi-i-pasta-z-pistacji-z-trukawkami/ oczywiście z wędzonym łososiem.

    OdpowiedzUsuń