Świetna rybka, polecam !
filet z wybranej ryby( u mnie kostka z mintaja) rozmrozić , posolić , popieprzyć , skropić oliwą wstawić do nagrzanego piekarnika na ok 15 min , 180stopni, w międzyczasie , pieczarki pokroić w plastry przesmażyć na maśle, rybkę wyjąć z piekarnika położyć na niej pieczarki przykryć plastrem sera i zapiekać jeszcze ok 10 min , do roztopienia sera...
Pieczarki plus ser to zawze niezłe połączenie:)
OdpowiedzUsuńPycha i jeszcze frytki do tego no mniam :)
OdpowiedzUsuńProste i szybkie wykonanie pysznej rybki:-)
OdpowiedzUsuńWłaśnie jestem w trakcie robienia tego dania + frytki. Jestem ciekawy 😉
OdpowiedzUsuńŚwietnie napisane. Pozdrawiam serdecznie.
OdpowiedzUsuńKiedy ja widzę danie gdzie jest ryba to jestem przekonany, że na pewno jest ono smaczne. Jestem także zdania, że świetnie sprawdzają się grzanki https://mowisalmon.pl/przepisy/grzanki-z-chleba-razowego-z-wedzonym-lososiem-mowi-i-pasta-z-pistacji-z-trukawkami/ oczywiście z wędzonym łososiem.
OdpowiedzUsuń