miał to być cykl dobrych rad , pojawiający się regularnie a przydający się w kuchni ,w domu i ogrodzie ,
niestety moja niekonsekwencja sprawiła ,że dopiero dziś pojawia się kolejny wpis w tym temacie !
Wszystkie porady pochodzą z książki widocznej na zdjęciu powyżej, jest to praca zbiorcza , więc nie podaje autora .
Moim małym postanowieniem niech będzie ,że postaram się aby porady ukazywały się raz w tygodniu
pewnie z czasem wybiorę jakiś konkrety dzień , żeby czytelnicy mogli wiedzieć kiedy ich się spodziewać :) ,
oby tylko konsekwencji mi starczyło a jak będę się obijać to proszę mnie skutecznie do pionu stawiać :)
a teraz do rzeczy...
DOBRA RADA :
Zneutralizuj sól cukrem .
zdarzyło CI się przesolić gulasz ,albo potrawkę , kiedy pyrkotała sobie na kuchence?
Uratuje ją łyżeczka cukru która wchłonie nadmiar soli i pomoże zrównoważyć smak ,
nie masz pod ręką cukru? dodaj łyżkę miodu
Albo surowy ziemniak :P
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
POtwierdzam , surowy ziemniak też pomaga:)
OdpowiedzUsuńja rowniez potwierdzam surowy ziemniak :D ale nie raz jest tak ze w zupie warzywa sa juz miekkie wiec gotowanie kolejnego ziemniaka nie bedize dobrym pomyslem :)
OdpowiedzUsuńdobra rada:)) ja slyszalam cos o ryzu:)ale chyba w jakims woreczku trzeba go bylo do garnka wrzucic:)
OdpowiedzUsuń