środa, 19 września 2012
Dobra Rada
Niestety nie udało się .....znów ,
ale to już chyba powoli przestaje Was dziwić, że coś sobie postanowię i jak szybko postanowiłam tak szybko się poddaję , no taki mój "słaby" charakterek:)
Wpisy z cyklu dobre rady miały pojawiać się dużo częściej , ale nie wypaliło , jedyne co mogę obiecać to to ,że będą się pojawiać z jakąś systematycznością .....nie wiem z jaką :(
DOBRA RADA !!
Glazuruj Wermutem .
Mniej więcej na 15 minut przed wyjęciem z piekarnika kurczaka lub indyka ,posmaruj jego skórkę białym wermutem.
Dzięki cukrom zawartym w winie ptak nabierze pięknego brązowego koloru:)
za Waszą cierpliwość dziś jeszcze dwie rady:)
DOBRA RADA!! 2
Zmiękczanie kotletów z kurczaka ,
Aby kotlety z piersi kurczaka zyskały kruchość i smak, opłucz je , osusz i włóż do maślanki i marynuj 2-3 godziny przed smażeniem .:)
DOBRA RADA !!3
Herbaciana zalewa.
Chcąc nadać piersią lub udką z kurczaka albo indyka posmaku wędzonego mięsa i sprawić,że podczas pieczenia zachowa wilgoć zaparz 2 szklanki ulubionej herbaty.
Kiedy napar wystygnie, dopraw go do smaku( solą , pieprzem ,papryką) , wlej do dużej zamykanej torebki plastikowej( rękaw do pieczenia) i włóż kawałki drobiu. Tak przygotowany drób marynuj ok 2-3-godz przed smażeniem .
POZDROWIENIA !!
ps, a za niedługo na blogu będzie całkiem fajny konkurs z fajnymi nagrodami , bądźcie czujni :) całusy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
czekam z nierpliwością na konkurs ;)
OdpowiedzUsuń