wtorek, 11 grudnia 2012
Krem z pieczarek, POLECAM
Jak to miło, w taką pogodę zostać zaproszoną na ekspresową zupą krem z pieczarek z czosnkowymi grzankami.
Ula wiec co dobre,
i wie ,że goście nie wyjdą od niej zziębnięci i głodni ,
jak tylko dowiedziałam się jak prosto zrobiła tą genialną zupę to za nie miałam z wrażenia , bo smakowała jak z najlepszej knajpy z gwiazdkami Michelina .:):)
Zupę robimy na bulionie ( 1 litr )na takim jaki aktualnie mamy, było by ekstra żeby był prawdziwy ale jeśli będzie z kostki , świat się nie zawali :)
0,5 kg pieczarek , kroimy w dość duże kawałki i przesmażamy na maśle następnie wrzucamy do bulionu , można dla smaku pokruszyźć jakiegoś grzybka prawdziwka , zagotowujemy i pozwalamy się pogotować ok 15 min , następnie dorzucamy 2 serki topione ,ulubione zioła wedle uznania jakie , zagotowujemy i blędujemy do uzyskania zupy krem ,
podajemy z grzankami , gdyby jeszcze wierzch zupy posypać prażonym słonecznikiem i pestkami dyni , byłabym w siódmym niebie :)
Jedna z lepszych zup jakie jadłam , Ula dzięki !!!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Fajny i szybki pomysł na smaczna i treściwą zupę:) pozdrawiam Jola
OdpowiedzUsuńLubię ją!
OdpowiedzUsuń