wtorek, 11 grudnia 2012

Krem z pieczarek, POLECAM


Jak to miło, w taką pogodę zostać zaproszoną na ekspresową zupą krem z pieczarek z czosnkowymi grzankami.


Ula wiec co dobre,

 i wie ,że goście nie wyjdą od niej zziębnięci i głodni ,

jak tylko dowiedziałam się jak prosto zrobiła tą genialną zupę to za nie miałam z wrażenia , bo  smakowała jak z najlepszej knajpy z gwiazdkami Michelina .:):)


Zupę  robimy na bulionie ( 1 litr  )na takim jaki aktualnie mamy, było by ekstra żeby był prawdziwy ale jeśli będzie z kostki , świat się nie zawali :)

0,5 kg pieczarek , kroimy w dość duże kawałki i przesmażamy na maśle następnie  wrzucamy do bulionu , można dla smaku pokruszyźć jakiegoś grzybka prawdziwka , zagotowujemy i pozwalamy się pogotować ok 15 min , następnie dorzucamy 2 serki topione ,ulubione zioła  wedle uznania jakie , zagotowujemy i blędujemy do uzyskania  zupy krem ,

podajemy z grzankami , gdyby jeszcze wierzch zupy posypać  prażonym słonecznikiem i pestkami dyni , byłabym w siódmym niebie :)

Jedna z lepszych zup jakie jadłam , Ula dzięki !!!

2 komentarze:

  1. Fajny i szybki pomysł na smaczna i treściwą zupę:) pozdrawiam Jola

    OdpowiedzUsuń