czwartek, 10 stycznia 2013
Pieczona kiełbasa z czerwoną cebulką .
Postanowień noworocznych nie będzie :),
jak wspominałam w poprzednim wpisie jedna z blogerek podsunęła mi myśl ,żeby sprawić sobie kulinarne noworoczne postanowienia , usiadłam nawet z kartka i ołówkiem w ręku i .....
no własnie nie nastąpiło nic ,
żadnego olśnienia co chciałabym cudnego upiec , ugotować ,
no może poza babką ziemniaczana na którą zawsze uważam ,że mam za mało czasu....
ale jedna babka to jeszcze nie postanowienia dlatego sobie odpuściłam ...:) cała ja :):)
Zainteresowałam się bardziej przyziemnymi rzeczami np, tym na co mam ochotę w danej chwili ,
na pieczoną kiełbaskę,
taka z grilla ........... mmm marzenie o tej porze roku, ale przecież od czego mamy elektryczne grille czy piekarniki?
no to do dzieła :)
ja użyłam kilku kawałków kiełbasy śląskiej , ponacinałam skórkę,żeby kiełbaska ładnie się prezentowała po upieczeniu , po nacięciu posypałam przyprawą do grilla PRYMAT i wstawiłam do nagrzanego do 180 stopni piekarnika na ok 20-30 minut w zależności od pożądanego wypieczenia ( ja lubię mocno wypieczoną
dodatkowo w między czasie , pokroiłam czerwona cebulę na piórka i podsmażyłam na patelni z łyżka margaryny
upieczona kiełbaskę posypujemy usmażoną cebulką i podajemy z ulubionymi dodatkami . POLECAM !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mój Poówek bardzo lubi taką kiełbasę z cebulą, czy to z grilla czy z patelni:) pozdraiwam Jola
OdpowiedzUsuńWłaśnie o takim daniu myślałam cały dzień, ale zamiast upiec kiełbasę, to ugotowałam 5 litrów kapuśniaku! Muszę się poprawić:]
OdpowiedzUsuńNemi to zamieńmy się ja podrzucę kiełbaskę a TY mi kapuśniak??
OdpowiedzUsuńUlubione danie mojego m,ale tylko jak jestesmy w Polsce...jak przekraczamy granice ,mama juz zaczyna kroic cebule ...taka dobra ma tesciowa a co...:)
OdpowiedzUsuńProsto i smacznie polecam
OdpowiedzUsuń