piątek, 10 maja 2013

Mortadela panierowana , hit lat szkolnych !!




Każdy kto stołowała się w szkolnej stołówce wie co piszę!!!
 je jest to kultowe danie!!!
 u nas w szkole podawane obowiązkowo  raz w tygodniu ,
 nigdy nie zapomnę jej smaku ,
ta którą teraz możemy kupić jest daleka od  oreginału.

Przyznam, że bardzo ,bardzo rzadko przygotowuje to danie w domu ale  kiedy już je robię, sentyment powraca , zazwyczaj na maxa zachwycony jest mąż  bo to On jest  wielkim  wielbicielem tamtego sposobu żywienia :):):)

Udało mi się kupić mortadelę , poprosiłam Panią  w sklepie od razu  na pokrojenie jej w centymetrowe plastry ,żeby przypominały kotlety a dalej postąpiłam tak jak robi się to w  tradycyjnych schabowych , mąka , jajko , bulka tarta i smażymy do złotego koloru skórki/

Wspomnienie dzieciństwa wróciło , od czasu do czasu polecam cofnąć się w kulinarny czas

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie !!!!!!!!!!!!!

Wy macie może jakieś ulubione stołówkowe szkole przysmaki??

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz