piątek, 10 maja 2013
Mortadela panierowana , hit lat szkolnych !!
Każdy kto stołowała się w szkolnej stołówce wie co piszę!!!
je jest to kultowe danie!!!
u nas w szkole podawane obowiązkowo raz w tygodniu ,
nigdy nie zapomnę jej smaku ,
ta którą teraz możemy kupić jest daleka od oreginału.
Przyznam, że bardzo ,bardzo rzadko przygotowuje to danie w domu ale kiedy już je robię, sentyment powraca , zazwyczaj na maxa zachwycony jest mąż bo to On jest wielkim wielbicielem tamtego sposobu żywienia :):):)
Udało mi się kupić mortadelę , poprosiłam Panią w sklepie od razu na pokrojenie jej w centymetrowe plastry ,żeby przypominały kotlety a dalej postąpiłam tak jak robi się to w tradycyjnych schabowych , mąka , jajko , bulka tarta i smażymy do złotego koloru skórki/
Wspomnienie dzieciństwa wróciło , od czasu do czasu polecam cofnąć się w kulinarny czas
Pozdrawiam Was bardzo serdecznie !!!!!!!!!!!!!
Wy macie może jakieś ulubione stołówkowe szkole przysmaki??
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz