niedziela, 7 lipca 2013
Gulasz śmietanowo - koperkowy
Lubię gulasze ,
są takie nieprzewidywalne ,
wystarczy dodać do mięsa różne zioła , przyprawy i za każdym razem mamy inny smak ,
coś cudnego !
Dziś moje kubki smakowe skierowały się w stronę delikatności i aksamitności :)
czyli sos śmietanowy i odrobina koperku , oj gulasz lubi takie towarzystwo..........
pół kilo mięsa gulaszowego , wrzucamy do garnka z dwoma łyżkami rozpuszczonej margaryny , przesmażamy do złotego koloru , zalewamy 2 szklankami wody , solimy, pieprzymy , dodajemy
słodką paprykę, czosnek , dusimy do miękkości , w razie potrzeby podlewając wodą , kiedy mięso jest miękkie dorzucamy posiekany pęczek koperku , dolewamy pół szklanki śmietanki 12 % słodkiej, i zagęszczamy gulasz roztworem 3 łyżeczek skrobi ziemniaczanej zmieszanej z pół szklanki wody , zagotowujemy i serwujemy !!! POLECAM
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Delikatny i pyszny ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl
OdpowiedzUsuń