niedziela, 7 lipca 2013

Gulasz śmietanowo - koperkowy




Lubię gulasze ,
są takie  nieprzewidywalne ,
wystarczy dodać do mięsa różne zioła , przyprawy i za każdym  razem mamy inny smak ,
coś cudnego !


Dziś moje kubki smakowe  skierowały się w stronę delikatności i aksamitności :)
czyli sos śmietanowy i odrobina koperku , oj  gulasz lubi takie towarzystwo..........


pół kilo mięsa gulaszowego , wrzucamy  do garnka z dwoma łyżkami  rozpuszczonej margaryny , przesmażamy do złotego koloru , zalewamy 2 szklankami wody , solimy, pieprzymy , dodajemy
słodką paprykę, czosnek , dusimy do miękkości , w razie potrzeby podlewając wodą , kiedy mięso jest miękkie dorzucamy posiekany pęczek koperku ,  dolewamy pół szklanki śmietanki 12 % słodkiej, i zagęszczamy gulasz  roztworem  3 łyżeczek skrobi ziemniaczanej zmieszanej z pół szklanki wody , zagotowujemy i serwujemy !!! POLECAM

1 komentarz: