środa, 4 września 2013

Tagiatelle z boczkiem w sosie z 3 serów .



Przepyszny makaron ,ja osobiście zakochałam się w tym przepisie a ,że w dodatku jest banalnie prosty do zrobienia  to już kolejny jego plus.


Uwielbiam takie obiady kiedy zrobienie  sosu do makarony nie zajmuje więcej czasu  niż gotowanie samego makaronu:):)


Makaron  oczywiście Czaniecki gotujemy wd przepisu na opakowaniu  ,na  patelnie wlewany opakowanie słodkiej śmietanki 18%  dodajemy do niej serek topiony ,ser typu camembert i kawałek gorgonzoli  rozpuszczamy wszystkie sery w śmietance aż sos nabierze gęstości, na osobnej patelni  przesmażamy na  1 łyżce margaryny 10 dkg  boczku wędzonego drobno posiekanego  aż  do uzyskania chrupkich kawałków , odsączamy kawałki boczku na papierze  kuchennym żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu


Makaron wykładamy na talerz ,polewamy sosem  i posypujemy na wierzchu skwarkami z boczku i delektujemy się pysznym obiadem:)


SMACZNEGO

2 komentarze:

  1. Muszę też kiedyś właśnie zrobić ten makaron, ekstra ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Faktycznie szybko, i na dodatek smacznie;)

    OdpowiedzUsuń