środa, 4 września 2013
Tagiatelle z boczkiem w sosie z 3 serów .
Przepyszny makaron ,ja osobiście zakochałam się w tym przepisie a ,że w dodatku jest banalnie prosty do zrobienia to już kolejny jego plus.
Uwielbiam takie obiady kiedy zrobienie sosu do makarony nie zajmuje więcej czasu niż gotowanie samego makaronu:):)
Makaron oczywiście Czaniecki gotujemy wd przepisu na opakowaniu ,na patelnie wlewany opakowanie słodkiej śmietanki 18% dodajemy do niej serek topiony ,ser typu camembert i kawałek gorgonzoli rozpuszczamy wszystkie sery w śmietance aż sos nabierze gęstości, na osobnej patelni przesmażamy na 1 łyżce margaryny 10 dkg boczku wędzonego drobno posiekanego aż do uzyskania chrupkich kawałków , odsączamy kawałki boczku na papierze kuchennym żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu
Makaron wykładamy na talerz ,polewamy sosem i posypujemy na wierzchu skwarkami z boczku i delektujemy się pysznym obiadem:)
SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Muszę też kiedyś właśnie zrobić ten makaron, ekstra ;)
OdpowiedzUsuńFaktycznie szybko, i na dodatek smacznie;)
OdpowiedzUsuń