czwartek, 17 kwietnia 2014

Kalafiorowa z makaronem (tarte Czaniecki) i pulpetami.



Nie wiem czy to jeszcze zupa czy już danie  jednogarnkowe , tak czy inaczej w smaku rewelacyjne.


Delikatny kalafior , makaron i pulpety niebo w gębie :)

Oczywiście nie robiłam tego z żadnego przepisy po prostu zwinęłam z lodówki co miałam i ugotowałam pożywny posiłek

pół kalafiora pokroić w różyczki, przesmażyć na 1 łyżce oleju , dodać bulion , (może być z kostki) ok 2 litry , i garść  suszonych warzyw, gotować  do miękkości , na koniec dodać pół  opakowania makaronu Czanieckiego tarte ( zakochana jestem w smaku tego makaronu , naprawdę smakuje jak lane ciasto) , pod koniec gotowanie wrzucić do zupy kilkanaście pulpetów ( zrobionych jak na kotlety mielone ) i ugotować w zupie do miękkości ,
 podawać z pieczywem i prażoną cebulką  na wierzchu ( kupiona w Lidlu)

1 komentarz:

  1. "Wariatko kulinarna" (nie wiem czemu taki tytuł jaki robisz wszystko z półproduktów) nażresz się takiego świństwa typu kostki rosołowe czy prażona cebulka a później wyglądasz jak tytułowy pulpet

    OdpowiedzUsuń