środa, 2 kwietnia 2014

Kotleciki z łososia z puszki.



W związku z tym , że dostałam ostatnio ogromna paczkę puszek rybnych z firmy Graal ( rybki są  genialne ), to jak sami widzicie szaleje na blogu rybnie jak tylko mogę , mam w zanadrzu jeszcze kilka przepisów ale dziś pomysł na mega szybkie i smaczne kotleciki.

Można  zjeść je na ciepło , na zimno , można użyć jako wkład do bułki na drugie śniadanie ,
lub po prostu wykorzystać do fish burgera

  • 2 puszki łososia w sosie własnym
  • 3 jajka
  • łyżka posiekanego szczypiorku
  • 3 łyżki otrębów pszennych
  • pieprz do smaku
Łososia dokładnie odciskamy z zalewy. W misce roztrzepujemy jajka, dodajemy rozdrobnionego łososia, otręby, szczypiorek i pieprz. Rozgrzewamy teflonową patelnię. Na suchą patelnię nakładamy łyżką masę, formując okrągłe kotleciki. Smażymy z obu stron, aż się przyrumienią, SMACZNEGO !!

1 komentarz:

  1. świetne burgery! taka idealna zdrowa wersja, a do tego pyszna :)

    OdpowiedzUsuń