Delikatny , duszony schab , w pysznym sosie , obiad idealny.
Trochę schab u nas był mięsem zapomnianym , no moze nie , że zapomnianym ale zawsze podawanym tak samo , jako kotlet schabowy w panierce.
A przeciez jest tyle możliwośc podania schabu....
Przepis absolutnie wart wypróbowania!
1kg schabu pociąć na plastry , rozbić tłuczkiem , posolić , popieprzyć , w rondlu rozpuścić 2 łyżki margaryny , dodać 3 cebule drobno posiekane , lekko zruminić , plastry schabu podsmażyć na cebulce , zalać 2 szklankami wody , dusić do miękkości , w razie konieczności podlewać w czasie duszenia, kiedy mięsko będzie miękkie powstały sos zagęścić , doprawić do smaku , SMACZNEGO !
na jakiś pyszny obiad
OdpowiedzUsuńIsa wpraszam się na obiad;)
OdpowiedzUsuń