Polędwiczki wieprzowe są genialne , delikatne , soczyste , cudne...
Kiedy chcemy zjeść coś wykwitnego i szybkiego sprawdzają się idealnie.
polędwiczke kroimy na 1cm plastry, delikatnie rozbijamy , solimy , pieprzymy , delikatnie obsypujemy granulowanym czosnkiem , smażymy te malutkie kotleciki na margarynie na złoto
na osobnej patelni wlewamy kartonik śmietanki słodkiej, dodajemy kostkę serka topionego i energicznie mieszamy żeby serek się rozpuśćił , chwilkę gotujemy aż sos zacznie gęstnieć , polewamy usmażone polędwiczki GOTOWE
Super przepis, muszą być bardzo smaczne:) Ja zawsze podaje z cebulą i musem jabłkowym, więc się cieszę, że znalazła coś dla odmiany:)
OdpowiedzUsuńtaak...
OdpowiedzUsuńjestem głodna.
pyszne jedzonko:) w takim sosiku to pewnie sa smaczne:) ja robie tez w sosie gorgonzola i sa pyszne:)
OdpowiedzUsuńAga z gorgonzolą muszę spróbować , w pobliskiej włoskiej knajpce podają genialny sos z tym właśnie serem ale w domu nie próbowałam tego smaku odtworzyć
OdpowiedzUsuńOMG! Ale mi w brzuszku burczy!
OdpowiedzUsuń