W każdym domu jest taki przepis na wykorzystanie takich resztek które wydają sie już nie do wykorzystania , u mnie w domu też...
właśnie przepis na te placuszki ,
ZAWSZE pieczone kiedy robimy co panierowanego , a coraz częściej po prostu wtedy kiedy mamy ochotę na małe co nieco:)
polecam , placuszki mają zaskakujący smak , i mało kto odgadnie , że w środku jest bułka tarta :)
nie potrafię podać konkretnych proporcji , bo zawsze robię je na "oko"
jajko , sól , pieprz , bułka tarta
jajko rozbełtać, doprawić , dodać bułki tartej tyle żeby konsystencja przypominała gęstą świetanę , nakładać łyżką na rozgrzany tłuszcz ( jak placki ziemniaczane), smażyć do zrumienienia :)SMACZNEGO
Właśnie naszła mnie ochota na takie, wpisałam w google z ciekawości czy ktoś jeszcze takie robi :D Jak byłam mala to często je robiłam, była to moja popisowa potrawa :)
OdpowiedzUsuńJa też je uwielbiam :) Ania.
OdpowiedzUsuń