polecam każdemu
800dkg filetu z indyka , związać grubą nicią nadając mu kształk rolady ,całość posypać obficie przyprawą do kurczaka , na wierzch sypnełam szczyptę bazylii i oregano , lekko popieprzyłam , przełożyć do naczynia do zapiekania obficie skropić oliwą z oliwek i podlać szklanką wody , przykryć naczynie folią aluminiową , i wstawić do piekarnika na ok 40 min 200 stopni , po tym czasie zdjąć folię i zostawić odkryte mięsko jeszcze na jakies 20 min , następnie wyłożyć i przeczekać do ostygnięcia żeby soki z mięsa dobrze sie wchłoneły , no i to wszzystko , a efekt rewelacja , POLECAM
no ja właśnie dzisiaj piekę takową, a właściwie podobną pierś:) ...teraz leży i sie marynuje:) pozdrawiam kochana:) Jola
OdpowiedzUsuńdomowe mieska sa najlepsze, a Twoje wyglada bardzo smakowicie:)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, ja też mam już dość sklepowych wędlin, które robią się "ślimate" już po 2 dniach w lodówce:/
OdpowiedzUsuńIsa ja robilam w sobote pieczona szynke...nawet fotki nie zrobilam...a w poniedzialek jej juz nie bylo,tez nie przepadam ze a kupowanymi wedlinami,ale powiem tak po cichu ze wy w Polsce nie macie co narzekac...ha..te w Niemczech to dopiero porazka!!!;)
OdpowiedzUsuń