wtorek, 18 września 2012
Kurczak słodko-kwaśny od WINIARY!
Kiedy zupełnie nie mam weny do gotowania i zastanawiania sie ,co byśmy na szybko zjedli ,zaglądam do mojego magicznego koszyczka z przyprawami i pomysłami na dania które dostałam do różnych firm.
TYM razem upolowałam sobie "Pomysł na kurczaka słodko-kwaśnego" WINIARY !
zrobiłam dokładnie tak jak pisało na opakowaniu , pałki kurczaka ok. 1kg myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem , wkładamy do dołączonego woreczka , zasypujemy przyprawą , zamykamy woreczek i wio.........z nim do piekarnika ,
na jakieś 40 min, piekarnik ustawiony na 180stopni termoobieg , proponuję w połowie pieczenia rozciąć woreczek ,żeby kurczak się porządnie zrumienił ,
ja rozcięłam dopiero pod koniec pieczenia,
biedaczek , bladziuchny wyszedł........:)
a smak.....no cóż , bardzo delikatny , lekko słodkawy , ale na tym koniec ,:)
jeśli ktoś spodziewał się , bardziej azjatyciego smaku kolendry , imbiru , to ostrzegam , nie jest to produkt dla Was.
Osobiście tego "pomysłu na" już nie kupię , ale i tak bardzo się cieszę , że miałam możliwość skosztowania go.
Pozdrawiam Winiary :)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
yyy. Prymat? A czy czasem nie powinna być to firma Winiary? ;-)
OdpowiedzUsuńHelka dziekuję Ci za zwrócenie uwagi na taki błąd :):)pozdrawiam
OdpowiedzUsuńNie ma za co ;)
UsuńTeż tak się zastanawiam, czy PRYMAT daje takie pomysły na :) No nie wszystkie pomysły są idealnie dopasowane smakowo ;)
OdpowiedzUsuńczasem lubię skorzystać z gotowych Pomysłów gdy nie mam czasu na obiad
OdpowiedzUsuńJa jakoś nie mam zaufania do tych pomysłów na ... kiedys dostałam jako nagrodę i mi nie podeszły ...widzę, zę Tobie ten też nie:) pozdrawiam Jola
OdpowiedzUsuń