wtorek, 18 września 2012

Kurczak słodko-kwaśny od WINIARY!



Kiedy zupełnie nie mam weny do gotowania i zastanawiania  sie ,co byśmy na szybko zjedli ,zaglądam do mojego magicznego koszyczka z przyprawami i pomysłami na dania  które dostałam do różnych firm.


TYM  razem upolowałam sobie "Pomysł na kurczaka słodko-kwaśnego" WINIARY !


zrobiłam dokładnie tak jak pisało na opakowaniu , pałki kurczaka ok. 1kg  myjemy , osuszamy papierowym ręcznikiem , wkładamy do dołączonego woreczka , zasypujemy przyprawą , zamykamy woreczek i wio.........z nim do piekarnika ,

na jakieś 40 min,  piekarnik ustawiony na 180stopni termoobieg , proponuję w połowie pieczenia rozciąć woreczek ,żeby kurczak się porządnie zrumienił ,

ja rozcięłam dopiero pod koniec pieczenia,
  biedaczek , bladziuchny wyszedł........:)

a smak.....no cóż , bardzo delikatny , lekko słodkawy , ale na tym koniec ,:)
 jeśli ktoś spodziewał się , bardziej azjatyciego   smaku kolendry , imbiru , to ostrzegam , nie jest to produkt dla Was.


Osobiście tego "pomysłu na"  już  nie kupię , ale i tak bardzo się cieszę , że miałam możliwość skosztowania go.
Pozdrawiam Winiary :)

6 komentarzy:

  1. yyy. Prymat? A czy czasem nie powinna być to firma Winiary? ;-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Helka dziekuję Ci za zwrócenie uwagi na taki błąd :):)pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Też tak się zastanawiam, czy PRYMAT daje takie pomysły na :) No nie wszystkie pomysły są idealnie dopasowane smakowo ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. czasem lubię skorzystać z gotowych Pomysłów gdy nie mam czasu na obiad

    OdpowiedzUsuń
  5. Ja jakoś nie mam zaufania do tych pomysłów na ... kiedys dostałam jako nagrodę i mi nie podeszły ...widzę, zę Tobie ten też nie:) pozdrawiam Jola

    OdpowiedzUsuń