wtorek, 24 września 2013
Filet z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym
Ja niedobra , ja grzesznica , kulinarna grzesznica ,
zamiast misternie gotować potrawę od podstaw , zdrowo, domowo , bez konserwantów , poszłam na łatwiznę , po raz kolejny, i kupiłam w sklepie jakiś fix do potraw i beszczelnie się nim zajadaliśmy , bo okazał się całkiem w porządku.
jego niewątpliwą zaletą jest szybkość przygotowania potrawy , i fajny śmietanowo -ziołowy smak , ja podałam całość z ziemniakami ale myślę ,że równie ok będzie z ryżem czy makaronem.
Nawet myślę ,że z makaronem będzie dużo lepszy niż z ziemniakami.
Oczywiście nie będzie tu przepisu bo ciężko o taki w tym wypadku , bo wystarczy pokroić pierś kurczaka w kostkę , podsmażyć z cebulką ,dodać fix , wodę, śmietankę i chwilę pogotować i mamy finalne danie ,
Użyłam fixu Knorr , kurczak w sosie śmietanowo - ziołowym.
I zapewniam ,że jeszcze po niego kiedyś sięgnę bo jest godny polecenia . POLECAM !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
O widzę, że Izabella przez 2 l - moja córka nad tym bardzo ubolewa, bo ma tak samo;-) No cóż, czasami trzeba się posiłkowac gotowcami;-) Pozdrawiam:-)
OdpowiedzUsuńGotowce czasem nie są złe;)
OdpowiedzUsuńJeśli nie wiesz nawet, w jaki sposób stawia się przecinki, nie bierz się proszę za pisanie bloga.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takiego kurczaczka :) chodź najlepiej jak zrobi go mama własnym tajemnym sposobem...
OdpowiedzUsuń