poniedziałek, 28 października 2013
Gyros z kiełbasy z pieczarkami i ogórkiem kiszonym.
Zalegało mi w lodówce pęto kiełbasy i zastanawiałam się co można z niego wyczarować na obiad poza oczywiście pieczona kiełbasą .
No i tak jakoś samo przyszło mi do głowy żeby pokroić kiełbaskę w półplasterki i podsmażyć na rumiano z przyprawą gyros która nada kiełbasie zupełnie innego posmaku , do całości dodałam jeszcze 20 dkg pieczarek które przesmażały się razem z kiełbaską na patelni , a na koniec podkręciłam jeszcze smak dodając pokrojonego w kostkę ogórka kiszonego , całość potrzymałam jeszcze na gazie ok 5 min i GOTOWE.
Polecam bo smak ma obłędny , można podać z pieczywem albo z frytkami i surówką.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Ciekawe połączenie smaków;) Zgłodniałam!
OdpowiedzUsuń