Podstawowa wersja pasty z jajek do chleba..
Uwilbiam ją , często gości na naszych kanapkach .
Lubię ją za delikatność i uniwersalność bo w zależności od dodatków jakie do niej dołożymy zmienia się nie do poznania .
W zalezności od tego na co mam ochotę do pasty dodaje szczypiorek , rzodkiewkę posiekaną , czasem tuńczyka , innym razem resztki pieczonego kurczaka który został z obiadu ,kiedy indziej zaś razem paprykę w kostkę lub dla męża (wielbiciela pomidorów) pomidorki pokrojone w kostkę.
5 jajek
łyżka majonezu
łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka musztardy
sół, pieprz
jajka gotujemy na twardo , rozdrabniamy , dodajemy majonez, musztardę , jogurt, sól,pieprz mieszamy dokładnie, GOTOWE!
ps.pasta najlepiej smakuje na ciepłym toście do porannej kawy :)
Pasta jajeczne nieodłącznie kojarzy mi się z początkami wiosny i świeżym szczypiorkiem. No i oczywiście za śniadaniem;)
OdpowiedzUsuńzapraszam do konkursu:
http://filozofiasmaku.blogspot.com/2010/07/wielkie-chrupanie-zapraszam-do-konkursu.html
i w moim Domu to lubiana pasta
OdpowiedzUsuńbardzo lubie taka paste jajeczna:)
OdpowiedzUsuńPasta powinna się nazywać: "poproszę o kolejną kromkę";)
OdpowiedzUsuń