środa, 28 lipca 2010

Pasta z jajek...

Podstawowa wersja pasty z jajek do chleba..
Uwilbiam ją , często gości na naszych kanapkach .
Lubię ją za delikatność i uniwersalność bo w zależności od dodatków  jakie do niej dołożymy zmienia się nie do poznania .
W zalezności od tego na co mam ochotę do pasty dodaje szczypiorek , rzodkiewkę posiekaną , czasem tuńczyka  , innym razem resztki pieczonego kurczaka który został z obiadu  ,kiedy indziej zaś razem paprykę w kostkę lub dla męża (wielbiciela pomidorów) pomidorki pokrojone w kostkę.

5 jajek
łyżka majonezu
łyżka jogurtu naturalnego
łyżeczka musztardy
sół, pieprz

jajka gotujemy na twardo , rozdrabniamy , dodajemy majonez, musztardę , jogurt, sól,pieprz mieszamy dokładnie, GOTOWE!

ps.pasta najlepiej smakuje na ciepłym toście do porannej kawy :)

4 komentarze:

  1. Pasta jajeczne nieodłącznie kojarzy mi się z początkami wiosny i świeżym szczypiorkiem. No i oczywiście za śniadaniem;)

    zapraszam do konkursu:
    http://filozofiasmaku.blogspot.com/2010/07/wielkie-chrupanie-zapraszam-do-konkursu.html

    OdpowiedzUsuń
  2. i w moim Domu to lubiana pasta

    OdpowiedzUsuń
  3. bardzo lubie taka paste jajeczna:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Pasta powinna się nazywać: "poproszę o kolejną kromkę";)

    OdpowiedzUsuń