sobota, 11 września 2010
Pstrąg pieczony w całości...
Lubicie ryby?
bo My z mężem bardzo ...choć muszę się przyznać , że nie jemy ich tak często jak zalecają dietetycy!!
podobny powinno się jeść ryby minimun 3 razy w tygodniu , a Nasza norma to max 1, więc mamy w tej kwesti jeszcze trochę do nadrobienia....
tym razem w sklepie skusił Nas pstrąg w całości, genialnie pyszny , delikatny , rozpływający się w ustach po upieczeniu, . naprawdę polecam bo pracy przy takim daniu tyle co nic, a efekt pięknie pyszny!!
pstrąga w całości opruszyć solą i przyprawą do grilla , do wypatroszonego brzuszka ryby włożyć 2 ząbki czosnku i kilka gałązek koperku, ułożyć na folii aluminiowej i kolejnym płatem foli zakryć , brzegi zaciskając coś na kształt koperty , wstawić do piekarnika na ok 50 min , 180 stopni C, w połowie pieczenia zdjąć wierzchnią część folli w celu uzyskania chrupkiej skórki na rybie SMACZNEGO!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Oj Isa...teraz to mi smaka narobilas,ja tez kocham jesc ryby,ale jem jeszcze mniej jak Ty.Takiego pstraga jadlam kiedys przygotowanego w podobny sposob,wlasnie z czosnkiem ...i z maslem,robilismy go chyba na grilu,az ci zazdroszcze tego obiadku.
OdpowiedzUsuńRzeczywiście dużo pracy nie ma a rybka smakuje świetnie :) dodatkowo dodałam cytrynę do środka.
OdpowiedzUsuńPrzeglądałam przepisy i w razie braku injspiracji na pewno tu zajrzę :D
Życze miłego wieczoru
Pozdrawiam
Gosia
http://zzyciawziete.zatokakobiet.pl/