sobota, 11 września 2010

Pstrąg pieczony w całości...


Lubicie ryby?

bo My z mężem  bardzo ...choć muszę  się przyznać , że nie jemy ich tak często jak zalecają dietetycy!!
podobny powinno się jeść ryby minimun 3 razy w tygodniu , a Nasza norma  to max 1, więc mamy w tej kwesti jeszcze trochę do nadrobienia....

tym razem w sklepie skusił  Nas pstrąg w całości, genialnie pyszny , delikatny , rozpływający się w ustach po upieczeniu, . naprawdę polecam bo pracy przy takim  daniu tyle co nic, a efekt pięknie pyszny!!

pstrąga w całości opruszyć solą i przyprawą do grilla , do wypatroszonego brzuszka  ryby włożyć 2 ząbki czosnku i kilka  gałązek koperku, ułożyć na folii aluminiowej i kolejnym płatem foli zakryć , brzegi zaciskając  coś na kształt koperty , wstawić do piekarnika na ok 50 min , 180 stopni C, w połowie pieczenia zdjąć wierzchnią część folli w celu uzyskania chrupkiej skórki na rybie   SMACZNEGO!

2 komentarze:

  1. Oj Isa...teraz to mi smaka narobilas,ja tez kocham jesc ryby,ale jem jeszcze mniej jak Ty.Takiego pstraga jadlam kiedys przygotowanego w podobny sposob,wlasnie z czosnkiem ...i z maslem,robilismy go chyba na grilu,az ci zazdroszcze tego obiadku.

    OdpowiedzUsuń
  2. Rzeczywiście dużo pracy nie ma a rybka smakuje świetnie :) dodatkowo dodałam cytrynę do środka.
    Przeglądałam przepisy i w razie braku injspiracji na pewno tu zajrzę :D

    Życze miłego wieczoru

    Pozdrawiam
    Gosia

    http://zzyciawziete.zatokakobiet.pl/

    OdpowiedzUsuń