czwartek, 19 września 2013
Zapiekanka parówkowa
Moją największą zmorą jest kupowanie zbyt dużej ilości pieczywa ,zawsze kiedy wchodzę do sklepu i czuję zapach świeżutkiego pieczywa nie mogę się oprzeć żeby nie kupić choć jednej małej bułeczki:)
Jak się domyślacie potem jak tylko mogę kombinuję jak je wykorzystać , bo przecież wyrzucić szkoda, i właśnie w taki sposób powstała jedna z moich ulubionych zapiekanek z wykorzystaniem czerstwego pieczywa .
Zapiekanka Parówkowa bo tak brzmi jej robocza nazwa:)
Ogólnie lubię wszelakie zapiekanki na pieczywie ,oczywiście najbardziej tą z pieczarkami ,ale ta z parówkami jest druga na podium.
Smakuje dobrze z każdym rodzajem pieczywa , najważniejsze żebyśmy wybrali dobre jakościowo parówki, pamiętajcie czytajcie skład na opakowaniu ,parówka musi mieć przynajmniej 80% mięsa i żadnego MONU !!!
Zapiekanki robimy w następujący sposób ,dowolną bułką , ciabattę czy co tam macie przekrajamy , smarujemy masłem układamy na wierzchu układamy przekrojone w poprzek parówki na wierzch układamy ser , i zapiekamy , do uzyskania chrupkości i rozpuszczenie się sera .
Na pierwszym zdjęciu bagietka z żółtym serem, na drugim ciabatta z mozarellą.
POLECAM !!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Pyszna musiała być ;)
OdpowiedzUsuńSzybko i smacznie zrobiłem wg przepisu
OdpowiedzUsuń