poniedziałek, 26 września 2011
Pasta jejeczna z makrelą.
ah te pasty do chleba... uwielbiam je za ich róznorodność i wolność w sklądnikach
większkość moich past do kanapek jeśli jest z makrelą wędzoną to też i z twarogiem ale tym razem...
tym razem zrobiłam paste z jajek i wędzonej makreli z dodatkiem kurkumy ,smakuje świetnie i jest taka piekna zółciutka dzięki kurkumie:)
ps.jeśli lubicie te kupne pasty jejczne ta też Wam zasmakuje
4 jajka
mięso z wędzonej makreli dokładnie obrane z ośći
mała cebulka drobno posiekana
łyżka majonezu
łyżka jogurtu
szczypta kurkumy ,sól,duuużo pieprzu
wszystkie składniki mieszamy do uzyskania pożądanej konsystecji pasty,
GOTOWE!
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Bardzo lubię paste z makreli i robie ja w podobny sposób, z tym, ze u mnie jest dodatkowo kiszony ogórek i nie ma majonezu i jogurtu .... a w moim rodzinnym domu jeszcze z białym serem sie robiło:) pozdrawiam Izuś Jola
OdpowiedzUsuńDawno nie robiłam żadnej pasty do chleba...skuszę się:)
OdpowiedzUsuń