czwartek, 8 września 2011
Sałatka z pieczonych ziemniaków , fasolką szaparagową i kropką nad "i", kurkami przysmażonymi z cebulką :)
ta sałatka a raczej dodatek do mięs powstał pod wpływem chwili
,miałam upieczone ćwiartki ziemniaka , na jutrzejszy obiad ,
do tego miałam podać rolady schabowe i tyle
ale, że zabłąkała mi sie w lodówce fasolka szparagowa trzeba było ją koniecznie wykorzystać, więć ziemniaki upieczone , fasolka ugotowana ,ale brakuje kropki nad "I" zeby danie "miało ręce i nogi"
bez długiego rozmyśalnia tą kropką nad "I" , musiały byc kurki ktore w lodowce czekały.... doszekały sie maleństwa moje swojej premiery!
w solidnej misce zmieszałam ziemniaki , ugotowaną fasolke i połączyłam z przesmażonymi na cebulce kurkami , całość wymieszałam i GOTOWE
mozna podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięś
polecam bo super wyszło , ja podawałam z roladami schabowymi (o których niedługo) na ciepło.
SMACZNEGO
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
ale aromatycznie pysznie!
OdpowiedzUsuńKtoś tu ponoć stracił wenę do gotowania ...jakoś tego nie widać:) sałatka wygląda przepysznie:) pozdrawiam kochana:)Jola
OdpowiedzUsuńWow, pyszności! Takie smakołyki to ja lubię, jeszcze na ciepło...
OdpowiedzUsuńDania przyrządzane pod wpływem impulsu są najlepsze:)
OdpowiedzUsuń