niedziela, 13 listopada 2011
Tartaletki z ciasta francuskiego z pieczarkami , serem i makiem .
Macie jakieś swoje ukochana produkty spożywcze które używacie częściej niż inne?
albo może takie które zawsze ale to zawsze macie w lodówce ?
ja mam takie swoje małe zboczenia :)
nie wiem w zasadzie po co ale zawsze mam w szafce kilka rodzajów makaronów , kasze gryczaną ,ryż,
a w lodówce zawsze mam ser zołty:)
no i jeszcze zamrażarka .... w niej zawsze mam opakowanie ciasta francuskiego , niestety nie wspinam sie na wyżyny sztuki kulinarnej i nie robie go sama, używam kupnego.
Bardzo lubie ciasto francuskie za jego wszechstronność , i możliwość kombinacji, można na słodko , można wytrawnie..
szczególnie lubię go podawać na imprezy , jako ciepłą przekąske, bo w chwilkę można wyczarować z niego coś smacznego.
w piątek na spotkanie ze znajomymi zrobiłam takie małe tartaletki,
płat ciasta rozłożylam na stole wykroiłam szklanką zgrabne kolka , pałożyłam na każde kółeczko przesmażone pieczarki z cebulką, posypałam startym serem i makiem i zapiekłam ok 20min w temp 180 stopni do zarumienienia , SMACZNEGO:)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
fajny pomysł na szybką przekaske ....ja też lubie mieć w lodówce żółty ser ....:) pozdrawiam Jola
OdpowiedzUsuńPyszności:)
OdpowiedzUsuń