środa, 19 marca 2014
Fritatta z makaronem ,baleronem i groszkiem .
Mój odwieczny problem , zawszę , ale to zawsze ugotuje za dużo makaronu a potem kombinuję co z nim zrobić...... tym razem wykombinowałam fritattę .
Świetny pomysł na zagospodarowanie tego co mamy zbędnego w lodówce , i w kilkanaście minut mamy smaczne , sycące danie:)
garść ugotowanego makarony wstążki Czanieckie
2 jajka
2 plastry sera
2 plastry baleronu
garść mrożonego groszku
sól , pieprz do smaku
na patelnie przekładamy ugotowany makaron na wierzch kładziemy plastry sera i plastry baleronu , posypujemy garścią groszku wszystko zalewamy , rozbełtanymi jajkami , pozostawiamy na maleńkim ogniu pod przykrywką aż całość się zetnie . SMACZNEGO !
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
wygląda pysznie:)
OdpowiedzUsuń