Dziś pomysł na niecodzienne podanie sałatki z łososiem,
normalnie zmieszałabym wszystkie składniki łącznie z makaronem ze sobą i podała
tym razem sałatkę zaserwowałam w muszlach makaronowych Czanieckich
wygląda naprawdę fantastycznie
- makaron- duże muszle Czanieckie
- puszka łososia w sosie własnym Graal ( delikatny w smaku , w niewielkiej puszcze idealnej na małe danie , rybka soczysta , zbita w piękne kawałki ,, produkt godny polecenia)
- 3 jajka
- 20 dag ogórków kiszonych
- 1 papryka czerwona
- 2 łyżki majonezu
- sól, pieprz
Makaron ugotować na półtwardo w osolonej wodzie (zbyt długie gotowanie spowoduje, że muszelki będą się rozpadać). Łososia odsączyć z zalewy. Jajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Paprykę i ogórki również pokroić. Do miski wrzucić łososia, jajka, ogórki, paprykę, dodać majonez i doprawić do smaku. Gotową sałatką nadziewać ostudzone muszle. SMACZNEGO
A waśnie dziś rano w sklepie, jak kupowałam śniadanie taki makaron "muszle" się do mnie uśmiechał, musiałam wyszukać ten przepis u Ciebie i chyba go kupię po pracy i zrobię coś podobnego na kolacyjkę :-)
OdpowiedzUsuń