środa, 25 marca 2015
Faszerowane ziemniaki
Rewelacyjne ziemniaki faszerowane pieczarkami i papryką , oczywiście można faszerować dosłownie wszystkim , z takim ziemniakami obiad nie będzie nudny.
6 średnich ziemniaków
250 g pieczarek
1 czerwona papryka
1 cebula
olej do smażenia
ser tarty
sól
koperek, natka pietruszki lub inne
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie al dente, ostudź.
Pieczarki, cebulę i paprykę podduś na patelni.
Ziemniaki przekrój na pół i wydrąż małą łyżeczką środek (oczywiście nie wszystko ! zostaw dość grube brzegi, chodzi tylko o zrobienie dołka na farsz).
Napełniaj farszem , na górę daj tartego sera.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia, piecz w 180 stopniach przez ok. 20 minut.
Ziemniaki idealnie komponują się z sosem czosnkowym.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Mmmm...pyszny pomysł:)
OdpowiedzUsuń